Refurbishment of the plenary hall at Can Serra

Recycled spaces
Barcelona, 2022-
Client:  Diputació de Barcelona
Area:  540 m2
Phase:  works
Images:  vimworks

Refurbishment of the current Plenary Hall of the Provincial Council of Barcelona, ​​at Can Serra building. The new room is not conceived as a closed and autistic space, but as an enclosure that opens, extends and relates to the adjacent spaces. By means of a system of doors and curtains, the  adjacent spaces can be integrated and also become part of it at specific moments, such as in the plenary session.

A new configuration of the meeting room is proposed in a radial way, in the form of a hemicycle, so that the relationship between the seats and the presidential table is more balanced and there are no hierarchies or distinctions in terms of visuals or accessibility. The adjacent spaces can function in an integrated way in the room, in physical and visual continuity, or independently with their own accesses. These complementary spaces can adopt different configurations in terms of furniture according to functional needs, for the performance of various activities.

Sala plens Can Serra
Sala plens Can Serra
Sala plens Can Serra
Sala plens Can Serra
Sala plens Can Serra